31 Ocak 2006


AZ ZAMANDA BOL ÇEŞİDİN SIRRI

Bir düdüklü tencerede neler pişirile bilir?Çorbadan,et,balık,sebze çeşitlerine kadar pek çok gıdayı pişire biliriz.
Asla sıvısız pişirmeyin.Enaz 2 bardak su kullamalıyız.
Düdüklü veya basınçlı tencereler yemeğin pişirme süresini azalttığından çok pratiktir, yalnız dikkatli kullanılmaları gerekir. Tencerenin içine koyacağınız malzeme ve suyun miktarının tencerenin yarısını geçmemesine özen gösterin. Su bırakan sebzeler dahi olsa, tencereye başlangıçta az da olsa su koyun. Pişme süresini tencere ilk dumanını verip, basınç düğmesini kapattıktan sonra hesap edin. Yemek piştikten sonra, tencerenin basıncı düşmeden kesinlikle kapağı açmayın. Bu süreyi kısaltmak için tencerenizi su dolu bir kaba oturtabilir, ya da tazziksiz musluk suyunun altına bir süre tutabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Paylas