25 Ocak 2006


ÜÇ RENK SALATA( 6kişilik)
4 havuç,4haşlanmış patates,1kg. süzme yoğurt,3 diş sarımsak,3 çorba kş.zeytinyağ,tuz

Havuçları temzleyip ince ince rendeleyin.Bir tavaya z.yağı ekleyin ve havuçları orta ateşte karıştırarak 4-5 dk soteliyoruz.Soğumaya bırakın.
Haşlanmış patatesleri soyup bir kaseye rendeleyin.Tuz ilave edip karıştırın.Sarımsakları ezip süzme yoğurt ile karıştırın.
Yüksek kenarlı bir servis kabının içine patates püresini üzerini kaşıkla düzeltin ve havucu yayın.Sarımsaklı yoğurtla kaplayıp buzdolabınd 1 saat kadar bekletin.Dilimleyerek servis yapın...AFİYET OLSUN .........

Hiç yorum yok:

Paylas