25 Ocak 2006


TUZLU KEK:1su bardağı yoğurt,yarım su bardağı margarin,yarım su bardağı zeytin y.,1talı kş.az tuz,kabartma tozu,,aldığı kadar un,1 yumurta akı içine sarısı üstüne.İçi için 250gr.beyaz peynir,dereotu...
Üstüne isteğe göre çörek otu serpilecek

Margarin oda sıcaklığında yumuşıycak.tüm malzeme iyice harmanlanıp yoğuruluyor.Bildiğimiz poğaça hamuru ama tek tek değil kek şeklinde olucak.Kek kalıbımızı yağlıyoruz Hamurumuzu 2'ye bölüyoruz yağladığımız kalıbımıza böldüğümüz parçayı yayıyoruz üstüne harcımızı ekliyoruz daha sonra diğer hamurumuzu üstüne yayıyoruz.İyice kapatıyoruz üstünü.Yumurta sarısını sürüp çörekotumuzu serpiyoruz..180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda yakalşık20-25dk pişiriyoruz

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Paylas