19 Şubat 2006


FIRINDA MAKARANA:
1 paket fırın makarna,1yumurta,yarım kg. süt,1 kahve fincanı un,100gr.margarin,rendelenmiş 1 çay bardağı kaşarpeyniri,tuz

Makrnayı çok lapa olmıyacak şekilde haşlıyoruz.Süzüp soğumaya bırakıyoruz.Bir ufak tencerede yağı eritip;unumuzu ekleyip iyice kavuruyoruz.kavrulan una yavaş yavaş sütümüzü ekleip topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.Başamel sos iyice koyulaşınca altını kapatıyoruz.Sosumuz ılınınca üzeri üçüm kenara biraz ayırıp geri kalan sosu makarnaya ekliyoruz.Yumurtayı kırıyoruz;kaşarın yarısını ekleyip elimizle iyice makarnaya yediriyoruz.Bolcamı yağlayıp makarnayı ekliyoruz üzerine başamel sosu ve kaşarı ekleyip 180 dercede önceden ısııtlmış fıtında üst tarafı kızarana dek pişiriyoruz....
AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Paylas