29 Mart 2006


Patlıcanları pişirirkenPatlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.
Kahveniz taze kalsınSatın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz.
Kızartma kokusuKızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın.
Nar gibi tavuk! Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz.
Balık kızartırken… Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur.

2 yorum:

Mutfakta Zen dedi ki...

siten hayirli olsun sevgili tuğba!
tijen

Tuğba dedi ki...

Çok teşekkürler Tijen hanım...
Sevgiler

Paylas