09 Mart 2006


TALAŞ BÖREĞİ:(herzaman yaparım ama resmini çekmek mümkün olmadı)
10 tane milföy hamuru
150gr .kuşbaşı kuzu eti
1 ufak kuru soğan
1 su br.bezelye haşlanmış
1 su br.havuç küpküp doğranıp haşlanmış
1 su br.haşlanıp küpküp doğranmış patates
1 yemek kş.domates salçası
1 tahta kş margarin
1 yumurta sarısı
Arzu ya göre tuz ve baharat

Tenceremize yağımızı eritip etimizi koyalım kapağı kapatım iyice yumuşak olucak şekilde pişirelim eti.
Pişen ete rondadan geçirlmiş sağonı ekleyip kavuralım.Arkasından salçayı ekleyelim.daha sonra garnetürü ve baharatları ekleyip çok az pişirelim.
Milföyleri yuöuşatım tezgaha alalım.Etimizden ortasına koyup tüm köşelerden ortaya birleştirelim( şekil olarak kare olacak.)
Üzerine yumurta sarısını sürelim.Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırnda üzeri kızarana dek pişirelim
AFİYET OLSUN............


Hiç yorum yok:

Paylas