08 Nisan 2006


BÖRÜLCE SALATASI:
2 su bardağı kuru börülce
2 taze soğan
dereotu ve maydonoz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,pulbiber
yarım limon suyu
1talı kaşığı elma sirkesi

Börülceleri geceden kaynamış su ile ıslatalım.Daha sonra ıslatılıp beklemiş börülceleri haşlıyoruz çok yumuşamıyacak çatalla konturol edebiliriz.Taze soğanı yeşillikleri ince ince kıyalım.Haşladığımız börülceleri soğuk sudan geçirelim süzelim.Servis kasemize alalım soğanı, yeşillikleri,limon suyunu,sirkeyi baharatları,zeytinyaını birbirine karıştıralım....
Afiyet olsun.....

2 yorum:

cay saati dedi ki...

Merhaba Tugba,
senin ve ailenin kandillerini kutluyorum,Börülce ile yapilan yemek ve salata bizim evde cok sevilir hatta minik kardesim bile hayir demeden yer ,tarifi görünce uzun zamandir yapmayisimiz aklima geldi,ellerine saglik
sevgiyle kal
Hülya

Tuğba dedi ki...

Sevgili Hülya çok teşkkür ederim bende senin ve ailenin kandilini kularım...Ben ilk defa yaptım acaip hoşuma gitti tabi fazla yemek kısmat olmadı Egeyi emziriyorum ve gaz olmasın diye
:-(Afiyet olsun:-)
Sevgiler.........

Paylas