09 Nisan 2006


ELMALI KURABİYE:(Portakalağacından alınmadır)
1 bardak yoğurt
1 bardak tozşeker
250 gr.margarin
1 yumurta
1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu
un
İçmalzeme:3 orta boy elma rendelenmiş,2yemek kaşığı toz şeker,1yemek kaşığı tarçın,yarım bardak çekilmiş ceviz
Un hariç tüm malzeme iyice harmanlanır.Unu yavaş yavaş ekleyerek iyice yoğuruyoruz.Hamurumuzun üstünü örtüp içmalzömeyi hazırlıyoruz.Rendelenmiş elmaları bir tavaya alalım üzereine şeker,tarçını pişirelim.Pişen elma içine cevizimizi ekleyelim.
Hamurumuzu 3'e bölelim böldüğümüz bezeleri çok ince ve kalın olmayacak şekilde açalım.Herbir bezeyi açtıktan sonra 8 eşit üçgene keselim.Parçaların herbirinin geniş ucuna içimizden 1tatlı kaşığı koyarak sarıyoruz.Kıvrım kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepzimize diziyoruz.170 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızaranna kadar pişiriyoruz.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz..
Eğer istenirse pişirmeden dondurucuda saklana biliyor.Çıkartıp hemen ısınmış fırında pişiriliyor...
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Paylas