02 Nisan 2006

ETLİ KABAK :
4 tane kabak,2 orta boy domates,1 orta boy soğan,200 gr yemeklik et,1 yemek kaşığı salça,ince kıyılmış dereotu 2 yemek kaşığı margarin,4 su bardağı su ve baharat
Kabakları yarım ay şeklinde kalın bir şekilde doğruyoruz.Tencerimizde margarinimizi eritip sudan geçirdiğimiz etimizi ekleyip kapağını kapatıp yumuşamasını sağlıyoruz.Soğanları yemeklik doğruyoruz.Aynı şeklde domateslerimzi doğruyoruz.Yumuşayan ete önce soğanları katıp biraz soteliyoruz arkasından domatesleri ekliyoruz sonra salça eklenip soteliyoruz.Kabakları ekliyoruz istediğimiz bahatıda katıp üstüne suyumuzu ekleyip kapağını aralayıp pişmesini bekliyoruz.Kabaklar yumuşamaya başlayınca ince doğranmış dereotunu katıp bit iki taşım kaynatıp kapatıyoruz.
Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor...
AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok:

Paylas