19 Nisan 2006


ETLİ KABAK DOLMASI:
200gr.dana kıyma
5 orta boy kabak
1 orta bot kuru soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 temek kaşığı margarin
ince kıyılmış dereotu
arzu ettiğiniz baharat
Kabaklarımızı soyalım;3 küçük parçaya bölüp içlerini kabak oyucu ile oyalım.(çıkan parçaları ben atmıyorum.Daha sonra onları yemeğini yapıyorum)
Kıyma ve diğer tüm malzemeleri iyice yoğuralım.Kabaklarımızn içini çok doldurmadan malzememizden dolduralım.Derin tencerimize sıralayalım.Üstüne bir su bardağı su koyalım.Kısık ateşte kabaklar,pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.Yanına yoğurt veya cacık çok iyi gidiyor.
Afiyet olsunnnn...

Hiç yorum yok:

Paylas