KEPEKLİ EKMEK:
yarım kg.tam buğday unu (kepek unu)
320gr.kuru maya
2 su bardağı ılık su

unumuzu derin bir kaba alalım.Mayayı ekleyip suyu eklemeden önce elimizle karıştıralım.Sonra suyu yavaş yavaş ekleyelim.Yanlız hepsini birden eklemeyin yadire yadire keleyelimki fazla gelebilir.Yoğurduğumuz hamuru yarım saat bekletelim .Beklemiş hamuru istediğimiz şekli verip yağlanmış tepsiye dizelim.Yine yarım saat dinlendirelim.Hamurumuz iyice kabaracak.Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtalaım.Ekmeği fırınlamadan önce üzerine fırça yardımı ile süt sürelim.Eğer çıtır çıtır bir kabuk istiyorsanız ,fırının içine su dolu bir kap yerleştire bilirsiniz.AFİYET OLSUN........

Yorumlar

z.pelin dedi ki…
Günaydın Tuğbacığım ...
bu ekmek tariflerinize bayılıyorum safranla senin... ama bişi sölemem lazım önemli...Kepek ekmeği çok faydalı ama yemek esnasında yendiği zaman değil.. yemekle beraber yersen beraberinde yediğin diğer yemeklerin tüm besin değerini alıp götürüyormuş ve boşuna hamallık yapmış oluyormuşsun.. prof.lar sölemiş tv de annem dinlemişte.. yemekte çavdar ekmeğini tercih ediyorum ben .. küçük bi pylaşım olsun dedim..
öpüyorum ..
dostça ve sağlıcakla kal..
z.pelin dedi ki…
ay deli olacağım nerde benim yazdığım yorum :(((..
günaydın Tuğbacığım... kepek ekmeğini yemekle beraber yerseniz beraberinde yediğiniz yemeklerin tüm besin değerlerini alıp götürüyormuş.. ben yemek esnasında çavdar tüketiyorum..kepek ekmeğinide çayla kek gibi güzel oluyo... küçük bir paylaşım olsun dedim :))
dostça ve sağlıcakla kal...
Rakunt ideas dedi ki…
Çok sağol bunu öğrenmem iyi oldu.Bende en kısa zamanda çavdar ekmeği yapayım :))