04 Nisan 2006


MELEĞİN DÜŞÜ:İRMİK TATLISI
1lt.süt
8 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
arzu ya göre meyve elma,armut,çilek olabilir
1 paket çilek jöle
İrmik,süt,şekeri derin bir tencerede muhalebi kıvamına gelenedek pişirelim.Ateşten alıp vanilya ve margarini ekleyip karıştıralım.ıslatılmış bolcama dökelim.Tarifte elma ve armut kullanıldı.elma ve armutu küp küp doğrayalım .Üstüne serpiştirelim.Jölemizi tarifine göre hazırlayıp meyvelerin üstüne yayalım.Buzdolabında jöle donan kadar bekletelim...
Afiyet olsun

2 yorum:

Nilay dedi ki...

Merhaba Tugba, bu tarif cok hos ve hafif bir tarif. Irmikten hep, klasik bildigimiz arasinda biskuvili tatliyi yapardim. Bir dahaki sefere bu sekilde deneyecegim. Eline saglik
Sevgilerimle
Nilay

Tuğba dedi ki...

Merhaba Nilay beğendiğine sevindim gerçekten çok değişik oluyor..ben pek sütlü tatlı sevmem ama bu erçekten hafif ve lezzetli..Afiyet olsun
Sevgiler

Paylas