10 Nisan 2006


NİSAN
Diyetisyenlere göre, “Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı olan bu ayda et olarak kuzu etini tercih edin. Sütlü, hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak süt için.”
Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya, mercan, kayabalığı, midye.
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul.
Meyve: Erik





MAYIS
Diyetisyenler, “Çilek kısa ömürlü bir meyve, içeriğindeki zengin vitaminler ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçiş mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir,” diyerek bol miktarda çilek tüketilmesini tavsiye ediyor. Bunun dışında ise diğer aylarda olduğu gibi bu ay içerisinde de bol miktarda balık ve sebze tüketilmesini uygun buluyorlar
Balık: Barbunya, ıstakoz, levrek, tekir, kılıç, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides.
Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.

2 yorum:

Safran dedi ki...

Tuğbacım verdiğin bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederiz, aslında her ay bu tip bir post yazsan hepimiz için ne kadar faydalı olur arkadaşım...Sevgiyle kal..:)

Tuğba dedi ki...

Sağol Safran evet bende öyle düşünüyorum da umarım yapa bilirim..teşekkür ederim çok öptüm..

Paylas