Renklerin dili olsa da konuşsa! Neler söylerdi acaba?
Bahar ayları, genellikle ev değiştirme, taşınma ya da tadilat-bakım aylarıdır. Bu nedenle sizlerle bu ay ev trendlerini paylaşmak istedim. Olur ya, evinize badana yaptıracaksınızdır ve renk konusunda kararsız kalmışsınızdır... İşte size harika bir rehber…

Son zamanlarda etkileri bir hayli konuşulan, kişiliği, karakteri yansıtan ve ruh halini yakından etkileyen renkler nerede ve nasıl kullanılmalı? Duvarlarınız, mobilyalarınıza uyum sağladı tamam da, peki ya ruhunuza?
Her mekânı çekici kılan, kullanılan renkler ve tonlamalardır. Bazen birkaç renkle gelen karışıklık, bazen sadelik... Hemen hemen herkesin tercih ettiği tek renk an gelir ruhsal olarak sizi sıkar ve hatta o odalara uğranmaz olunur. Yani demek istediğimiz, seçtiğiniz renklerin gözünüze kadar ruhunuza da hitap etmesi

Sarı: İyimserlik ve özgüven duygusunu ortaya çıkaran bu renk zihinsel yaratıcılığı arttırır. Duvarlarda gayet şık durabilecek gibi özellikle çalışma odalarında etkilidir.
Kırmızı:Kişiyi zinde, enerjik ve canlı tutar. Bunun yanı sıra intikam, kin, cesaret ve dişiliği de çağrıştırır. Eğer evinizde bu rengi kullanacaksanız saydığımız özellikleri göz önünde bulundurun. Aksi taktirde aşırısı duygusal dengesizliklere neden olur.
Lacivert: Bedensel ve ruhsal rahatlamayı sağlayan lacivert, dinlendirici etkisiyle dikkati çeker. Bu nedenle oturma ve yatak odalarında rahatlıkla kullanılabilir.
Turuncu: Bilgeliği, neşeyi ve girişkenliği sembolize eder. Turuncu, ruhsal açıdan yorgun insanlarda ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında iyileşmeyi sağlar. Bu nedenle maviyle rahatlıkla kombine edilebilir. Ancak aşırısı sinir sistemini olumsuz etkiler.
Mor: Mor, denge demektir. Ruhsal ve fiziksel olarak kendinizi dengesiz hissettiğinizde elinizin altında mutlaka mor renk bir şeyler olsun. Her güzelin bir kusuru olduğu gibi, morun da fazlası öfkeyi tetikler.
Mavi: İşte size mutlu olmak için ideal bir renk! kendinizi en kötü hissettiğiniz bir anda masmavi bir denize dalıp gitmek ya da o gün mavi bir kazak giymek... İnanın, huzuru hissedeceksiniz. O yüzden maviyi, en çok vakit harcadığınız yerlerde kullanın.
Pembe: Romantizmin doruklarına ulaşmak için süper bir seçim! Beyazla birlikte kullanıldığında çekicilik ve saflık yaratıyor. Dikkat edin, yatak odalarında özellikle pembe tonlar kullanılıyor.
Beyaz: Kalben ve zihnen saflığı ortaya koyan beyaz, her mobilyaya her obje uyumludur. Bembeyaz bir oda, asilliktir!
Kahverengi: Dur durak bilmeyen bir hayal gücü yaratır. Mobilyalarla uyumlu olarak hafif tonlarda kullanıldığında dikkat çekici olur. Açık kahverengi duvarlar özellikle salonlarda şanı, şöhreti gösterirler. Kendisini tek başına rahatlıkla ifade edebilen bir renk olduğu için asil bir ruhu da vardır

Yorumlar