30 Haziran 2006

ELMALI TART






2,5 su bardağı un
150 gr.yumuşamış margarin
yarım su bardağı toz şeker
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurta sarısı

İÇ MALZEMESİ:
3 orta boy elma,
1 çay bardağı toz şeker
                                     İnce çekilmiş ceviz
                                    1 tatlı kaşığı tarçın

Elmaları soyduktan sonra rendeleyelim.Elmaları şekeri bir tavaya alalım ve pişirelim.pişmesine yakın cevizi,tarçını ekleyelim.ve altını kapatalım.İç malzeme soğurken hamura geçelim.
Hamurun tüm malzemelerini iyice karıştırıp yoğuralım.Hamuru 2 ye bölelim..Böldüğümüz parçalardan birini merdane yardımı ile açalım.25-30 cm çapında bir bolcamı yağlayıp un serpelim.Açtığımız hamuru iyice yayalım bolcama kenarlarını kaldıralım ki elmalı karışım çıkıp kaba yapışmasın.İç malzememizi ekleyelim yayalım iyice ve Sonra diğer hamuru açalım ve şeritler kesip hamurun üzerine kafes kafes dizelim.Dilerseniz üst hamuru yarım saat buzdolabında bekletip üstüne rendeleye bilirsiniz.Ben iki türlüde denedim.Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUNNNNNN

Hiç yorum yok:

Paylas