26 Temmuz 2006

ETLİ BEZELYE


150 gr.kuzu kuşbaşı et
200 gr.bezelye
2 orta boy patates
2 havuç
1 orta boy soğan
2 domates
1 çorba kaşğı salça
baharat

Tencerede margarinimizi eritelim.Sudan geçirdiğimiz etlerimizi alalım tencereye kapağını kapatıp kısık ateşte etlerin yumuşamasını bekleyeli.Soğanı yemeklik doğrayalım.Patatesleri,Havuçları küp küp dilimleyelim.Domatesleri yemeklik doğrayalım.Etimiz suyunu salıp çektikten sonra soğanı ekleyip biraz daha soteleyelim.salçayı,domatesi ekleyelim domates duyunu salınca havucu atalım.Arkasından patatesi atalım iyice soteleyelim.Bezelyeyide ekledikten,baharatlarını ekleyelim.Sonra üstünü iki parmak kalınlığını geçecek kadar su ekleyip altını kısık bir şeklde pişirelim.Kapağı yarım kapalı olsun.(taşma sorununa karşın))havuçlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir.

AFİYET OLSUN..........

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tesekkurler çok faydalı buldum

Adsız dedi ki...

çok lezzetli oldu, teşekkürler:)

Paylas