14 Temmuz 2006

GALETALI FIRINDA KABAK


1 kg. kabak
Kaşar peyniri
1 adet yumurta
Galeta unu


Sos için:

4 - 5 adet domates
2 - 3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Zeytinyağı


Kabakları yıkayıp soyalım.Kabağı önce ikiye ortadan böldüm.Sonra her bir parçayı uzunlamasına 3 kestim.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızartalım.Ben iki kere yağı değiştirdim ...Çok yanıyor undan dolayı.Sos için tüm malzemeyi robottan bir seferde geçirmek en kolay yolu zeytinyağında kaynayana kadar pişirin.Bolcama bir sıra kabak bir sıra sos şeklinde sıralayın en üste sos kalsın.Üzerine kaşar rendesi ve dilimlenmiş kaşat koya bilirsiniz.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kaşarlar kızaraan dek pişirin.

AFİYET OLSUN...........


Hiç yorum yok:

Paylas