HER DERDE DEVA DOĞA
Avokado:Hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve kanseri önler. Protein bakımından zengindir. Içerdiği E vitamini sayesinde kalp ve deriyi koruyarak, dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir.
Ayva:Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İshal ve dizanteriyi keser. Ince bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler ve çarpıntıyı dindirir.
Badem:Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Böbreklerdeki iltihapları yok eder. Baş, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
Ceviz:Her sabah kahvatlıda yenen bir miktar ceviz zekayı geliştirir.ÇamfıstığıBronşit, verem ve akciğer hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Kalp hastalıklarında faydalıdır.
Çilek:Cilt sorunları olanlar için iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Ayrıca diş etlerini güçlendirir, dişlerdeki tartarı önler, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını giderir. C vitamininin yanı sıra, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içerir.
Fındık:Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Hastalıkların nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar.PortakalKanser önleyici maddeler ile bol miktarda C vitamini içerir.
Elma:Günde bir elma yemek, doktoru evinizden uzak tutar. Kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korur. Isırarak yendiğinde diş etlerini güçlendirir. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür.
Greyfurt:Günlük C vitamini ihtiyacının %60’ını sağlar. Içinde kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur. Kansere karşı koruyucu özellik taşır. Iştah açar.İncirBronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Enerji verir.
Kiraz:Ağrı kesici özelliği vardır. Kanı sulandırarak, kalp sağlığı üzerinde olumlu etkiler yapar.
Kivi:C vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Sindirimi kolaylaştırır
Kuşburnu:Kanı temizler. Mide kramplarına ve sindirim sistemi problemlerine karşı yararlıdır. Romatizma ağrılarını giderir. Marmelatı, alyuvarların hızla çalışmasını sağlar. Kuşburnu çayı ise hastalıktan yeni kurtulmuş bedene kuvvet verir. Soğuk algınlığına ve böbrek üşütmesine iyi gelir.
Muz:Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum, krampları önler.
Nar:Vitamin deposudur. Vücudu ve kalbi kuvvetlendirir, korur.
Vişne:Ateşi düşürür, ishali keser ve vücuda rahatlık verir.

Yorumlar