27 Temmuz 2006

KANDİL SİMİTİ

Normalde Mahlepli yapardım ama evde kalmamış bu seferlik böyle oldu...

250 gr.margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım çay bardağı sirke
yarım çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
aldığı kadar un
susam
Margarin oda sıcaklığında yumuşamış olucak.Yumurtanın sarısını ve akını ayıralım.Unu,yumurta sarısını,margarini,s.yağı,şekeri,kabartma tozunu,tuzu iyice yoğuralım .Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olucak ele yapışmayacak.Hamurdan aldığımız parçayı yuvarlayıp önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıdla kaplanmış tepsimize dizelim.Fırınımız 180 derecde önceden ısıtılmış olucak.Simidin piştiğini üstü hafif kızaracak ozaman anlaşılıyor zaten.

1 yorum:

özlem dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar.. HAYIRLI KANDİLLER ..Allah hepimize nice sağlıklı kandiller yaşatsın..
özlem
www.sofradakiler.blogcu.com

Paylas