21 Temmuz 2006

KISIR


Bu tarif 5 kişilik....

6 çay bardağı ince veya köftelik bulgur
2 çay bardağı kadar zeytinyağ
1 orta boy kuru soğan
1,5 yemek kaşığı salça
3 adet taze soğan
2 orta boyu domates
3 adet salatalık
3 tane marul yaprağı
tuz,karabiber,pulbiber
dereotu

Bulgurumuzu sıcak su ile ıslatalım.Üstünü bir kapakla kapatım demlenmesini bekleyelim.Tencerede z.yağda soğanı soteleyelim.Salçayı ekleyip çok az pişmesini sağlayalım arksından kapamaya yakın baharatı ekleyip soğutalım.Yeşillikleri ince ince doğrayalım.Domatesi ve salatalığı servis için dilimleyelim.Yumuşamış ve ılınmış bulgura salçalı karışımı ekleyip elimizle yumuşak bir şekilde yedirelim.Arkasından yeşillikleri ekleyelim ve yine elimizle birbirine karıştıralım.Kısırımız servise hazır...

AFİYET OLSUN

2 yorum:

mom dedi ki...

ne hos bi blog cok ic acici ayrica diyet krakerlerimi kemirdigim su anda kisir cok da istah acici gozukuyor:)
ayrica link icin tesekkurler

Tuğba dedi ki...

bLOGUMU BEĞENDİĞİNE SEVNDİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ..... :))))

Paylas