04 Temmuz 2006

KEÇİ BACAĞI VEYA AYAĞI(EV PİŞİSİ)



Pazar günleri kahvaltı sofrasını elimden geldiği kadar değişik,farklı lezzetler yapmaya çalışıyorum.

(ev pişisi)
1 kase yoğurt
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığından az tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
kızarma için mısıröz yağı

Yoğurt hamur yoğurmadan önce buzdolabundan çıkartmalı ısınmasını sağlamalıyız.Unun sadece 2 su bardağını yoğurma kabımıza koyalım.yoğurdun tamamını,tuzu,karbonatı da ekleyip yoğuralım.Eğer hamur hala elimize yapışıyor ise kalan 1,5 su bardağının tamamını değil yavaş yavaş katıp yoğuralım .Ben 2,5 su bardağı un kullandım ve gayet güzel bir hamur oldu.Daha sonra hamuru unlanmış tezgahta açalım kalınlığı yaklaşık serçe parmak kalınlığında iyi oluyor.Şerit halinde kestiğimiz hamuru karelere ayıralım ve kızmış olan yağımıza hamurlarımızı atalım ve iyice kızaran kadar bekleyip öyle alalım.Sbahları çok güzel oluyor ....

AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Paylas