Fırında mantarlı patates


4-5 patates
3 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
20 mantar
3-4 dal maydanoz
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber

* Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Mantarları yıkayıp dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu yıkayıp kıyın
.* İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
* Mantarları süzün. Hazırladığınız sosun yarısını derin bir fırın kalıbına dökün. Patateslerin yarısını sosun üzerine döşeyin. Sırasıyla 2 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri ve pirinci serpiştirip mantar dilimlerini ekleyin. Kalan domatesli sosu üzerine gezdirip patates dilimleriyle işlemi tamamlayın. Kalan peyniri ekleyip tuz serpin ve üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin. 2 kaşık sıvıyağını üzerine gezdirin.
* Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve fırından alın. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar