08 Ağustos 2006

KARNIYARIK


3 adet topan patlıcan
2 orta boy soğan
2-3 sivri biber
250 gr. Dana kıyma
2-3 orta boy domates
½ demet maydanoz
1 çay kaşığından biraz fazla tuz
½ çay kaşığı karabiber
4-5 çorba kaşığı zeytin yağ
2-3 diş sarımsak
2 çay bardağı ılık su

Topan patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir.Yıkanıp kurulanır.Patlıcanları iki eşit parçaya bölelim ortadan.Patlıcanları boydan boya bıçak alta gelmeyecek şekilde çok hafif keselim.Yağımızı kızdırıp patlıcanları çevirerek kızartalım.
Tepsiye alıp çizikleri oyarak içini açalım.Soğanı,biber kıyma yağda kavrulur.Soyulmuş küçük doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam.Baharatlarını ekleyelim.Karışımdan patlıcanların içi doldurulur.Üzerine arzu ederseniz domates halkaları ve biberle süsleye bilirsiniz.Suyu da ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 150 derece ayarlı fırında üstü hafif kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Paylas