01 Ağustos 2006

SEBZELİ BÖREK


Ben börek yapma konusunda biraz yeteneksizimdir.Ama Mekanımız mutfakta görünce hemen atladım..

4 adet yufka
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kabak
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
1 kase sıvıyağ + su
1 tatlı kaşığı reyhan(fesleğen)
1 yumurta sarısı
çörek otu


Patlıcanı alacalı soyup minik küpler halinde doğarayın. Tuzlu suda bekletin. Soğanı ben rondadan geçiridim.Z.yağı tenceeye ekleyip soğanı biraz soteleyelim. Patatesi soyup minik küpler halinde doğrayın.Daha sonra patatesleri ekleyip tencerenin ağzını kapatın, ocağın altını kısıp patatesler biraz yumuşayana kadar pişrin. Bu arada kabağın kabuğunu soyup onu da minik küpler şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Domatesin kabuğunu soyup küpler halinde doğrayın. Patlıcanların suyunu süzüp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dk. sonra domatesi, tuz, karabiber ve reyhanı ilave edip 7-8 dk. daha pişirin ve ılımaya bırakın. Daha sonra 1 yufkayı yayıp üzerine sıvıyağlı sudan sürün. Yufkayı yaklaşık bir parmak genişlikte uzun şeritler halinde kesin. Her şeridin bir ucuna iç malzemeden koyup o kısmı yana doğru üçgen olacak şekilde katlayın. bu şekilde şeridin sonuna kadar devam edin. Son kısmı yapışması açısından yağlı suya batırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 190 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.

Afiuyet olsun.........

Hiç yorum yok:

Paylas