24 Eylül 2006

PEYNİRLİ POĞAÇA


Yarım su bardağı margarin
Yarım su bardağı z.yağı
1 paket kabartma tozu
2 yumurta(bir yumurtanın sarısı üstü için ayrılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
aldığı kadar un

İç malzemesi:
Beyaz peynir
dereotu

Tüm malzemeyi(un hariç) iyice karıştıralım.Unu yavaş yavaş ekleyip iyice yoğuralım.Hamurumuz yumuşak ama yapışmayacak bir kıvam alana kadar un eklemeye devam.
Peyniri ezip dere otunu ince ince kıyalım.Kıvamı olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda açalım.Peynirli harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyup üste kalan köşeyi diğer köşeye birleştirelim.Yağlı kağıt serili tepsimize poğaçaları dizdikten sonra üstüne yumurta sarısı istenirse çörek otu susam serpelim.180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok:

Paylas