30 Eylül 2006

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA


1 kg. dolmalık biber,
2 tane soyulmuş domates,
2 su bardağı pirinç,

8-10 kuru soğan,
1 yemek kaşığı kuş üzümü,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı karabiber,
tuz
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın veya yeni bahar
2 kesme şeker,
1 çay bardağı kaynamış su,
yarım su bardağı zeytinyağı,

Dolmaların içlerini boşaltıp yıkayın.Z.yağında soğanı ve fısıtğı renkleri değişene kadar kavurun.Pirinci yıkayıp suyunu süzelim.Tencereye ekleyelim.Yeşillik hariç kalan tüm malzemeyi ekleyelim.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelimİnce ince doğradığımız maydanozu da ekleyelim.Alt üst edip soğumaya bırakalım.Soğumuç içi dolmaların içine yerleştirelim.Dolmalrın üstü biraz boş kalacak;çok doldurmayın.Üzerlerine isterseniz halka şeklinde doğranmış domatesle kapatın,ister boş kalsın.Tencereye sıkı sıkı yerleştirelim.2 su bardağı su ekleyelim.Orta ısıda pirinçler ve biberler yumuşayana kadar pişirelim.
NOT:İstenirse bir bolcama dizilip yakalşık bir 10 dk. fırında üztü kızarana kadar pişirile bilir.

Hiç yorum yok:

Paylas