31 Ekim 2006

BEYİN ÇORBASI


Her ne kadar kendim içmesemde babamlar ramzan dolayısıyla bizdeydiler onlar çok sever canım annem yapmıştı






Dana beyin 2-3 adet(kuzu ufak oluyor.migroslarda paketlenmiş halde var)
1 kahve fincanı un
1 tahta kaşığı margarin
3 su bardağı kadar su
1 yemek kaşığından biraz fazla tereyağ
1 tatlı kaşığının yarısı kadar pul biber
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke

Beyinin zarları var onları soyuyoruz .Çok kolay soyuluyor.Sonrasında düdüklüde yaklaşık 10 dk. kadar haşlıyoruz.Haşlanma işlemi bitip soğuduktan sonra beyinleri çok iri olmayacak şekilde doğruyoruz.Bir tencerede margarini eritip unu kavuruyoruz.Kıvam koyu oluyor biraz.Suyumuzu arkasından beyini ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Tereyağını bir tavada eritip pulbiberide ekleyip kızdıralım.Sarımsakları ezelim sirk ile özdeşletirelim.Çorbamız kaynadıktan sonra tereyağını ekleyip servis yapalım.Sirkeli karışımda eklenip içilebilir arzuya göre tabi..... :)))
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Paylas