20 Ekim 2006

BEZE



Geçen gün çok eskiden alınmış ama hiç ellenmemiş fransız tarif kitabı elime geçti ondan alınma bir tarif .

3 yumurta akı
5 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz

Bütün malzemeyi bir tencerenin içerisine koyup ağır ateşe alalım. Mikser ile devamlı çırparak yaklaşık 5-6 dk pişirelim. Ateşten aldıktan sonra 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim. Eğer çırpma telini havaya kaldırdığımızda karışım akmıyor çırpıcıda kalıyor ise bezeler fırına girmeye hazır demektir. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Krema sıkma torbasına karışımı koyup pişirme kağıdının üzerine şekil vererek bezelerimizi sıkalım. 100-120 derecede pişirelim. Ne zaman bezeler sertleşirse fırından çıkarabiliriz demektir. Benim yaklaşık 10 -15 dk sonra olmuştu bezelerim.

AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok:

Paylas