PANKEK








Bir ara lezzet dergisi vermişti bende kesip saklamışım
2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 kahve fincanı tozşeker
2 yumurta
60gr margarin(yumuşatılmış)ben koymadım
1,5 su bardağı süt
bir tutam tuz

Un,şeker ve tuzu derin kapta karıştırıyorsunuz,ortasını açıp yumurtaları ve yağı ekliyorsunuz. Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyip bir taraftan da bir çırpma teli yardımıyla pütürsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırıyorsunuz. Teflon tavayı çok az yağlayıp ısıtıyorsunuz,sonra da bir kepçeyle sıvı karışımdan az az alıp tavaya döküp pişiriyorsunuz.Sıvıyı tavaya kepçe yardımı ile dökün ve olduğu yerde kendi yayılıyor ...Kıvamı bozayı andırıyor bence :)))

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Selam Tugba,
Klasik pankek tariflerinde genelde seker hamura katilmaz. Pisirdikten sonra uzerine yag surulur, serbete benzer bir sos dokulur ve oyle yenir. Hatta yanina dondurma da cok guzel olur. Oyle de denemenizi tavsiye derim.
Tesekkurler
Sem
Rakunt ideas dedi ki…
Çok teşşekürler yorumunuz için bir dahaki pankek demem de deniyeceğim mutlaka
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Tuğba'cığım,
Sen pankekler birazçık farklı geldi bana.Ellerine sağlık çok da lezzetli görünüyorlar.Almanya da iken bende pazar günleri sabah kahvaltısında yapardım şekerini yok denecek kadar az koyup pişirip üzerine de reçel veya şeker serperek yerdim.Ayrıca şekersiz olarak da peynirlerle de muhteşem olurdu.Seninkiler de çok nefis gözüküyorlar canım..Umarım seni kırmamışımdır benim yaptığımı yazmakla..Kocaman öpüyorum seni,sevgilerimle..
Rakunt ideas dedi ki…
Olurmu hç Sevgili Gül bilakis sevindim...izler benden daha tecrübelisiniz herzaman fikir alışverişine açığımdır çok tşk ederim....