10 KASIM...............



Atamizi özlemle aniyoruz!
Bugün 10 Kasim! Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramizdan ayrilisinin 68. yildönümü. 10 Kasim 1938'de saat 09:05'te Istanbul Dolmabahçe Sarayi'nda hayata gözlyerini yummus, aramizdan ani bir sekilde ayrilmisti Atamiz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuran Atatürk'ü saygiyla aniyoruz. Ancak onu sadece bir günde degil, 365 gün boyunca hatirlamak, onun ilke ve inkilaplarinin yilmaz bir savunucusu olmak gerektiginin bilinciyle... Onun kurdugu Cumhuriyet daha da güçlendi ve bugünlere geldi. Türkiye Cumhuriyeti yurttaslari olarak bu 10 Kasim'da da, Cumhuriyeti ilelebet yasatacagimizin sözünü veriyoruz Atamiza.... Atamizi özlemle aniyoruz...



Beni görmek demek ille de yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter.
Mustafa Kemal ATATÜRK

"Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum.
Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki amaçlara tamamen eremediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve bilimi rehber edindiğimizi onaylayacaklardır.
Zaman süratle ilerliyor; milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkar etmek olur.
Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar." (*)
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Yorumlar

blacklebron dedi ki…
saygıyla..