27 Ocak 2007

ÜÇ RENK PATATES SALATASI


6 adet patates
2 adet havuç
1 adet limon
zeytinyağ,tuz
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4 adet taze soğan
Patatesleri ve havuçları ayrı tencerelerde haşlayın.Zeytinyağ,limonsuyu,tuzu bir kasede karıştırın.Kabukları soyulmuş patates ve havuçları ayrı kaplarda iyice ezin.Her ikisinede z.yağlı akrışımdan ekleyin.
Yüksek kenarlı kalıba ister folyoyla yada ben tupper kapalrına koydum ıslatıp kaplayın.Sade patatse karışımının üçte b.r.n. kalıba döküp iyice düzleyin.Kalan patates karışımını ikiye bölüp ilk yarısını havuç püresine diğer yarısını ise çok ince kıyılmış yeşilliklere ekleyin.İyice karıştırıp sırasıyla kalıba doldurun.Buzdolabında 2 saat bekletin .
AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok:

Paylas