05 Mayıs 2007

ÇİĞ BÖREK



Çiğ börek işin içine girince malesef hamuru için belli ölçü veremiyeceğim.Ama kıvam bilinen ayar kulak memesi ne de çok yumuşak ele çok yapışmayacak rahat açılacak.
Un (aldığı kadar diyelim)
Su (bir miktarama zaten sert yumuşaklık kıvamana göre ayarlanıyor.)
Tuz
İÇ MALZEMESİ:
500gr. kıyma
1 orta boy kuru soğan
tuz,karabiber
1/2 bardağı kadar su
Derin bir kapta un, tuz su ilave edilerek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.Diğer bir kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık tatlı tabağı ölçülerin de daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.Aman iyi kapayın kızartma aşamasında sıçramalar yaşamayın.Yine de yanınızda bir kapk olsun mutlaka:))
hazırlanan çiğbörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
NOT:yanınada bir güzel ayran offf offf değmeyin keyfime:)))
AFİYET OLSUN............

Hiç yorum yok:

Paylas