ISPANAKLI KEK


Malzemeler:

*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı tozşeker
*2 su bardağı un
*1 su bardağı ıspanak püresi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Kreması

*2 poşet krem şanti
*2 su bardağı süt

VEYA
* 2.5 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı un
* 4 yemek kaşığı tozşeker
* 1 yumurta
* 1 kutu pınar labne



* Ispanağın yaprakları yıkanır,kurulanır ve robotta (rondoda) kıyılır.
* Kremşanti ve soğuk süt ile bildiğimiz şeklde hazırlanır.VEYA diğer kremayı uygulayacaksanız bunun için sütü bir tencereye alın ve içine yumurtayı kırıp iyice çırpın. Ocağa alıp 3 kaşık unu yavaş yavaş ilave edin .Bir yandan sürekli karıştırın ki topaklanmasın . Unun arkasından hemen şekeri ilave edin . Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.1 kutu labneyi ilave edin. İyice yedirdikten sonra ılınması için soğumaya bırakın.
* Yumurta ve şeker iyiceçırpılır.(şekerin gıcır gıcır hali hissedilmiyecek)
* Diğer malzemelerde teker teker eklenerek kekin hamuru yapılır.
* Yağlanmış fırın kalıbına (Altına yağlı kağıt koyup kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz ) 180 derece 35-40dk.pişirilir.
* Fırından çıkan kek düz bir tepsiye alınıp kenarları ince bir şekilde kesilir.Kesilen kenarlar soğuyunca robotta ufalanır
* Kek soğuyunca ortadan ikiye bölünür.
* Arasına,üstüne ve yanlarına kremşanti eşit ve düz bir şekilde sürülür.(İstenirse arasına kivi,muz ya da başka meyveler yerleştirilebilir.)Robotta ufalanan kenarlar kekin üzerine ve yanlarına serpiştirilir.

Afiyet olsun................

Yorumlar

Selma Alkan dedi ki…
Sevgili Tugba ablacim ellerine saglik..cok siirin bir blogun var .yeni tariflerini bekliyoruzz sevgiler..;)