27 Şubat 2008

MUZLU ROLU PASTA


Bu tarifi çok yakın bir dostumda Demet de yedim ve ondan aldım.Oda portakalağacıından almış.
zamanında.Portakalağacında krema için ayrı bir tarif vermiş ben onu yapmadım direk hazıra yönlendim.
KEK İÇİN:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
İÇ KREMASI:

Ben marketten hazır muzlu puding alıp yaptım arkasındaki tarfe göre hazırladım.

ÜST KREMASI:

yine tembel işi gibi olucak ama kremşanti hazırladım bir paketten sonra içine muzlu pudingden 1-2 kaşık ekleyip üstüne sürdüm..

YAPILIŞI:
4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.Çok kısa sürede kek pişiyor haberiniz olsun. kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

ılınınca ruloyu açın. İçine pudingden koyalım.kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. Krema taşa bilir sorun değil üstüne sıyırarak ekleye bilirsiniz.Üstünede krem şantimizi sürelim.
Arzuya göre hindistan cevizi serpile bilir bolca

AFİYET OLSUN

1 yorum:

Calimero Mutfakta dedi ki...

ellerinize saglik..cok hos olmus

Paylas