27 Mart 2008

FIRINDA SEBZE BUĞULAMA



Aslında buharda pişire bilmek için bir
sürü küçük ev aleti var.Ama ben hiç birine sahip değilim ve benim gibi olanlar için kolay buharda sebze pişirme tarifi .

Malzemeler:
2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet patates
5-6 tane brokoli çiçeği
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
1 adet fırın poşeti


Ben brokoli hariç tüm sebzeyi Julıenne kestim yani çubuk çubuk doğradım.Siz nasıl isterseniz öyle doğruya bilirsiniz.
Fırın poeştini çok unlayalım abartmadan.Tüm sebzeyi poşete koyalım ;zeytinyağ ve tuzuda ekyip poşeti sallayalm ki sebzeler hem yağı hem tuzu yesin.Poşetin ağzınıda bağlayıp.Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında istediğiniz yumuşaklığa alana kadar pişire bilirsiniz.
Ben bir 8-10 dk pişirdim çok yumuşamasını istemedim.Ağza alındığında biraz kıtır kıtır olmasını seviyorum.
Böyle hazırlandığında bir tavuk yemeğinin,et yemeğinin yanına çok yakışıyor.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Paylas