16 Mart 2008

SOMON BALIĞI


Malzemeler:
1 adet dilimlenmiş somon.(siz kişi sayısı kadar dilim alabilirisniz.)
1 adet defne yaprağı yada maydanoz
1 küçük kuru soğan
1 kahve fincanından az zeytinyağ
tuz
yağlıkağıt
Hazırlanışı:
Zeytinyağı ve tuzu karıştıralım.Kuru sağınu halka halak dilimleyelim.Yağlı kağıdı balığımızın büyüklüğünden biraz büyük keselim.Somonun her iki tarafına da yağlı karışımdan sürelim.Kağıdımızızn üstüne koyalım.Halka olarak dilimlenmiş soğanları,defne yaprağını üzerine koyalım.Yağlı kağıdı katlayıp fırın tepsisine dizelim.180 derecede ısıtılmış fırına sürelim.Sürmeden önce üzerine bir çay bardağından az su serpiştirelim.İyice yumuşayıncaya kadar pişirile bilir.Yanında da güzel bir marul salatası.
Afiyet olsun...

3 yorum:

david santos dedi ki...

Great posting and good food!
Thank you.

Tuğba dedi ki...

thank you.
your welcome....

kizilciksurubu dedi ki...

Hayirli kandiller.

Paylas