ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI PDÇS # 22

Sevgili Fatoş etkiliğe davet etmiş.Ç ok tşk ederim.Kolay gelsin.
Malzemeler:
1 orta boy lahana
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı su
1 demet maydanoz
4 soğan
3 domates
1 limon suyu
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, nane

Lahananın dış yaprakları kaynar tuzlu suda haşlanır.
İnce doğranmış soğan zeytinyağda hafif pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Bir kaç kere karıştırılır.
Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir.Pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur.
Domatesler soyulup blendırdan geçirilir. Kavrulmakta olan pirince ilave edilir. Bir su bardağı su ,şeker,tuz ve karabiber Karıştırılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Kapağı kapalı onbeş dakika demlendirilir.Limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü ilave edilir.Lahana yapraklarının sert damarlı kısımları bir bıçakla alınır. Hazırlanan içle arzuya göre uzun veya küçük sarılır. Kalan lahana yaprakları bir tencerenin altına serilir.Lahanalar dizilir. Aralara limon dilimlenip konulur.Üstü lahana yapraklarıyla örtülür. Bir su bardağı su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir

Yorumlar

Adsız dedi ki…
of of of of..
bayıldım kı ne bayıldım.. lahana dolmasını kım sevmez acaba..
ellerine kollarına saglık canım.. mis gibi olmus valla..
afıyet olsun:)
etkinliğe katıldıgın için cok tesekkur edıyorum..
2 hafta bende ınsallah.
herzaman bekliyorum:)
sevgılerımı bırakıyorum..

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek:)
isim: fatos tuncay
site adı: http://fatostuncay.blogcu.com/
Tarif : Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile;

SEVGİLERİMLE;

FATOŞ
Adsız dedi ki…
nefis olmuş lahana sarması..

ellerinize sağlık..

Sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com
Rakunt ideas dedi ki…
Zerrin hanım çok tşk ederim.Hoşgeldiniz:)))
Kertenkele dedi ki…
Hep korktum bu en sevdiğim yemeği yapmaktan. Ama bu tarifi deneyeceğim. Benim de denediğim yemeklerimle oluşturduğum bir blogum var, arada gelirsen ve eleştirilerde bulunursan çok sevinirim:)
www.hafiftarif.com
Rakunt ideas dedi ki…
Blogunuzu ziyaret ettim ve sık kullanılanlarıma ekledim:)))Tşk ederim ziyaretinize çok sevindim.
Adsız dedi ki…
ellerinize sağlık. çok leziz duruyorlar. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com
Rakunt ideas dedi ki…
Çok tşk ederim.Bende sizin pizza tadında ekmeğinizi beğendim.ellerinize sağlık.

Sevgiler
Cafe Gusto dedi ki…
Tuğbacığım bu benim en sevdiğim sarma ama maalesef yoğunluktan senede 2 kez ancak yapabiliyorum.Ayrıca güzel dileklerin için teşekkürler...
sevgiler...