İZMİR KÖFTE

Bu yemek Annemden öğrendim tariflerden sadece biri.Sevgli lama çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.Anneler gününe özel Annemden öğrendiğim bir tarif.

Malzemeler :


Yarım kg kıyma
1-2 dilim bayat ekmek (ıslatılıp, ufalanmış)
1 yumurta1 orta boy soğan (rendelenmiş)
Karabiber, kimyon, tuz
2-3 orta boy patates
3-4 adet biber
2-3 adet dilimlenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Patatesleri kalınca doğrayıp, yağda kızartın. Kıyma, ekmek, yumurta, soğan ve baharatlarla köfteyi yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Parmak şeklinde yuvarlayıp, kızgın yağda 2-3 dakika, hafifçe kızartın.Salçayı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile tencereye koyun ve orta ateşte biraz çevirip, sıcak su ekleyerek sulandırın. Patates ve köfteleri salçalı suya koyun üzerine dilimlenmiş domates ve uzun kesilmiş biberleri de ekleyin.180 dereceye ayarlı fırında iyice kızara kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.

Yorumlar

banu kırmızıgül dedi ki…
canım ellerine sağlık tarif cok guzel . sevgilermle..
Hobi Sepeti dedi ki…
Merhaba.Ellerinize sağlık.

Sevgiler.
Rakunt ideas dedi ki…
Banucuğum çok tşk ederim.
Hobi sepeti hoşgeldiniz tşk ederim.