Ramazan Geldi hoşgeldi.:))
Evet biliyorum aslında ramazan teması içeren bir lezzet değil ama arşivimde kalmasına gönlüm razı gelmedi.İlk defa yediğim bir lezzet bayıldım.
Biraz zor görünen kısmı çiçeklerin bekledikçe kapanması ve doldurma işinin zorlaşması.Kabak çiçeklerini toplayınca hemen ortalarındaki toz gibi olan bölümün koparılması sonrasında da yıkanarak ters çevrilip sularının süzdürülmesi gerekiyor. En önemli püf nokta ise dolma içinin önceden pişirilmiş ve soğutulmuş olması.
- 15-20 adet kabak çiçeği
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 su bardağı pirinç-
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- tuz
Nasıl Yapacağım:
Kabak çiçeklerini suyun altında yırtmamaya özen göstererek yıkayın.
Yemeklik doğradığınız soğanları ve fıstıkları zeytinyağında pişirin.
Pirinçleri iyice yıkayın ve soğanlara ekleyin. 2-3 dakika kadar daha kavurun.
Karışıma baharatları ekleyin. 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ekleyip altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin.
Pirinçli iç harç ılındıktan sonra,
Kabak çiçeklerinin içlerini 1 tatlı kaşığı harçla doldurup tencereye dizin. Çiçeklerin ağız kısımlarında 1 parmak boşluk bırakacak şekilde doldurun.
Tüm yapraklar bitince üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin.
Üzerine, bir tabağı ters çevirerek kapatın.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Yorumlar
Sımsıcak sevgiler.....
hiç yemedim ama methini duyduğum bir lezzet ve az çok tahmin etmeye çalıştığımda tadını güzel birşey olmasını ummuyorum,kesinlikle tahmin ediyorum güzel birşey çıkıyor ortaya:)
Sevgiler,
Evren
ellerine sağlık
sevgilerr
www.balbadem.net ten bol yemekli günler dileğiyle:)....