17 Kasım 2008

ETLİ NOHUT


Malzemeler:


1.5 su bardağı nohut

200 gr kuşbaşı et (tavuk/kuzu)

1 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı biber salçası

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, kırmızı biber

Sıcak su




Yapılışı:

1 gece önceden kocaman bir kase nohutu ılık suda ıslattım.

1.5 su bardağı nohutu yemek için ayırdım.

Geri kalanını haşladım ve buzlukta başka yemeklerde kullanmak üzere sakladıyın.

Önce yemeklik doğradığım soğanı pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun.

Buna eti ekleyin ve bir süre daha etler hafif pişene kadar kavurun.

Yemeğe domates ve biber salçasını da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.

Son olarak nohutları, tuz ve baharatları da tencereye ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha yemeği karıştırmaya devam edin.

Yemeğin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek miktarda sıcak su ekleyin ve nohutlar iyice pişene kadar orta ateşte kaynatın.


Afiyet olsun…

6 yorum:

♥ Craft Woman ♥ dedi ki...

Yanında turşu da olmazsa olmazı ama değil mi :)

birdilimdus dedi ki...

Offf off offf ne güzel ellerine sağlık canım istedi yaaa!!!:(((

Sevgiler,
Evren

EBRU ve RİMA dedi ki...

Yaa resmen kokusu duydum ben burdan yemin ederim burnuma geldi mis gibi.Yarın yemekde nohut vaar.

Yeliz dedi ki...

tam kış yemeği eşim çok sever bende ara ara yaparım eline sağlık, sevgiler

Ayse Pamuk dedi ki...

Süzme yoğurt varsa yerim:))Ellerine sağlık

tugce:-) dedi ki...

bu ne kadar hoş bir site, içim açıldı görünce :))) minik minik kapkekler :)))

Paylas