04 Kasım 2008

KOLAY KUMPİR


Malzemeler:
-4-5 orta boy patates haşlanmış
-üstüne ne istiyorsanız sosis,sucuk,salam,mısır,yada garnetür ,mantar,zeytin
-bol rendelenmiş kaşar peyniri
-1 yemek kaşığı tereyağ
-tuz
-ketçap mayonez
Normalde ben kumpiri mikrodalgada doğal haliyle yapıyorum.Ama birde bu şekilde denemek istedim.
Haşladığımız patatesleri püre haline getiriyoruz.Biraz kaşar ve tereyağınıda ekleyip.Yağlanmış bolcama püreyi iyice yayıyoruz.200 derecede biraz kızarana kadaryani yaklaşık bir 5 -10 dk fırında tutuyoruz .Sonra Üstüne istenen malzememizi de koyup.kaşarıda ekleyince tekrar fırına alıyoruz.Kaşar eriyene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

10 yorum:

♥ Craft Woman ♥ dedi ki...

Çok sevrim ben kumpiri yapasım geldi :)

yeşim dedi ki...

patatesin her hali enfesss


ellerine sağlık
sevgilerr

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canım aslında vakit yoksa bu şekilde de yapılabilir.

Sevgiler,
Evren

Pelin dedi ki...

Çok severim kumpiri.Seninki de çok pratikmiş.Haftasonu yapmalı.
Sevgiler

banu gökşin dedi ki...

bende sevıyorum kumpırı senın tarıfı denıyecegım ellerıne saglık sevgıler..

disal dedi ki...

çok severim kumpiri..

ellerine sağlık..harika görünüyor....

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Microdalga ile olan tarifi de verebilir misin lutfen? ben kumpir'i hazir satilanlar gibi, yani patatesin ikiye ayrilmis haliyle hazirlamak istiyorum ama ici nedense hep biraz cig kaliyor firinda pisirince.. acaba aliminyum kagida mi sarip pisirmek gerekiyor?

tuğba dedi ki...

Sevgili Craft,Yeşim,Evren,Banu,Pelin Disel tşk ederim


Sevgili Mehtap aliminyum sarmak sanırım evet olabilir ama sağlık açısından iyi değil diyorlar.Migrodalgaya koymadan önce patatesleri iyice yıkıyorum sonra koymadan iyice kuruluyorum.
Mikrodalgamın diyorum hepsi farklı benim 25 dk yetiyor ara ara durdurup yinede bakıyorum.Yumuşaklığı beni tatmin edince alıyorum 2 ye kesiyorum sıcakken yapmaya çalışıyorum ki t.yağ ve kaşar erisin diye.Sonra dilediğim malzemlerle süslüyorum:)))

Umarım yardımcı olmuşumdur.

EBRU ve RİMA dedi ki...

Bayılırım valla kumpire...deneyeceğim çok teşekkürler...fellah köfteyide bekliyorum sabırsızlıkla.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Kabuklarini soymadan koyacagim degil mi microdalgaya?

Paylas