20 Aralık 2008

BAMYA TURŞUSU


Nihayet iyileştik oğluşla.Epey ara verdim iş başına:)))Bamya turşusu hiç duymamıştım ama yediğimde sevdiğim bir turşu oldu artık.Bu yaz kesin yapacaklarımın arasına girdi.

Malzemeler:

-2 kg kırmızı domates

-1 çay bardağı yemeklik tuz

-2 çay bardağı sirke

-1 kg bamya

-2 baş sarımsak

Nasıl yaparız???

Domatesleri rendeliyoruz.Bir tencerede tuzun tamamınıda ekleyerek kaynatıyoruz.Domates kaynayınca ocaktan alıyoruz.Sosumuza sirkeyide ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Bamyamızı iyice yıkıyoruz.Daha sonra ortalarını iğne ile deliyoruz.Domates sosunun içine katıyoruz.Sarımsaklarıda temizleyip bamyalı karışama ilave ediyoruz.

1-2 gün kabın içinde ara sıra karıştırarak bekletiyoruz.Daha sonra küçük kavonozlara koyarak üzerinede en son asma yaprağı koyuyoruz 1-4 tane.Kapağını kapatıp ters çeviriyoruz.Buzdolabında saklıyoruz.

Afiyet olsun...

9 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

Hiç yemedim denemek lazım afiyet olsun

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Bamya turşusunu ilk kez duyuyorum... Ama denenmeye değer... Artık yazı beklemeliyiz...
Sevgiyle...

birdilimdus dedi ki...

Çoook geçmiş olsun canım şükür ki atlatmışsınız. Bamya turşusu oldukça ilginç geldi, denenecekler arasında yerini aldı bile.

Sevgiler,
Evren

neseersoy dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun.
Bende daha önce duymamıştım , denemek lazım.
Sevgilerimle

elma şekeri dedi ki...

Nefis görünüyor ve cok ilginc.Ellerine saglik...

tuğba dedi ki...

Çok tşk ederim kesinlikle deneyin derim turşu seviyorsanız tabi:))

♥ Craft Woman ♥ dedi ki...

aa ilk defa duydum afiyet olsun

www.illedeyemek.com dedi ki...

ellerine sağlık canım sevgilerimle...

www.illedeyemek.com

aynur dedi ki...

bamyayı iğneyle delince .çindeki sıvı tadını görüntüsünü bozmaz mı. Ben sadece bamya ve sarımsaktan yapılanını yedim çok hoşuma gitti ama yaptım tadını tutturamadım

Paylas