Nihayet iyileştik oğluşla.Epey ara verdim iş başına:)))Bamya turşusu hiç duymamıştım ama yediğimde sevdiğim bir turşu oldu artık.Bu yaz kesin yapacaklarımın arasına girdi.
Malzemeler:
-2 kg kırmızı domates
-1 çay bardağı yemeklik tuz
-2 çay bardağı sirke
-1 kg bamya
-2 baş sarımsak
Nasıl yaparız???
Domatesleri rendeliyoruz.Bir tencerede tuzun tamamınıda ekleyerek kaynatıyoruz.Domates kaynayınca ocaktan alıyoruz.Sosumuza sirkeyide ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Bamyamızı iyice yıkıyoruz.Daha sonra ortalarını iğne ile deliyoruz.Domates sosunun içine katıyoruz.Sarımsaklarıda temizleyip bamyalı karışama ilave ediyoruz.
1-2 gün kabın içinde ara sıra karıştırarak bekletiyoruz.Daha sonra küçük kavonozlara koyarak üzerinede en son asma yaprağı koyuyoruz 1-4 tane.Kapağını kapatıp ters çeviriyoruz.Buzdolabında saklıyoruz.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Sevgiyle...
Sevgiler,
Evren
Bende daha önce duymamıştım , denemek lazım.
Sevgilerimle
www.illedeyemek.com