30 Mart 2009

ARNAVUT CİĞERİ


Malzemeler:
2 bas sogan
1 - 2 ciğer
1/2 su bardagi un
1/2 demet maydanoz
2-3 dal yesil Sogan
1.5 çorba kasigi kirmizi pul biber
1 bardak zeytinyagi (ya da misirözü yagi)
tuz
Ciğeri alırken zarını mutlaka soydurun ve küp küp doğratın.Bol suda yıkayıp süzün.Üzerine bir kasik kirmizi pul biber serpip iyice karistirin. 30dakika kadar dinlendirin. Ciger parçalarini önce bol una bulayin.
Derin bir tavanin icinde kizdirdiginiz zeytinyaginda, cigerleri parca parca olmak üzere karistirarak yaklasik 1-2 dakika pisirin.
Delikli kepçe yardimiyla yagini süzüp, servis tabagina alin.
Pisen cigerlerin üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yagin dörtte birini alin, üzerine yarim çorba kasigi kirmizibiber koyun. Ateste iyice karistirdiktan sonra, biberli yagi cigerin üzerine gezdirip, dökün.
Soganlari ince ince dograyin, tuzla ovun ve yikayip suyunu iyice süzdürün.
Maydanozlari ve yesil soganlarida ince incedograyip kuru soganla karistirip Cigerlerin üstüne garnitür olarak dagitip servisinizi yapin.
Afiyet Olsun

10 yorum:

yosunbuka dedi ki...

ellerine sağlık canım bende ço kseverim sevgiler..

Acemi Şef dedi ki...

Bayıldığım bir tattır, arşivinde olması benim için iyi oldu. Burada ciğer yok ama mutlaka yaza yapar yerim :)

SEDEF dedi ki...

Çok severim. Ancak ben ciğeri bütün alıp yıkıyorum. Sonra zarını alıp sotelik doğruyorum. Eğer ciğerin kanı akmaz ise çok yumuşak oluyor. Tavsiye ederim. Biraz zahmetli oluyor ama denemeye değer. Ellerine sağlık.

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

Tuğbacım bu kadar zamandır blogu ziyaret etmemiş olmam benim ayıbım sanırım.hemen ekledim listeme seni.sevgiler

Tuğba dedi ki...

Tşk ederim arkadaşalar.

Sevgili Sedef önerini deniyeceğim kendim bütün alıp denemedim hiç:))

Sağol Yasemin bende seni izliyorum:))

Renkli Tasarımlar dedi ki...

Merhaba,
Siteme bıraktığınız nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de üreten kadınlara her zaman saygı ve sevgi duymuşumdur. Kezâ sizin gibi yemek konusunda başarılı kadınlara da her zaman gıpta ederim, ben yemek konusunda biraz beceriksizim sanırım.:)
Bu postla ilgili olarak; arnavut ciğerini daha az kalorili olması bakımında fırında pişirebilir miyiz acaba? Tamam lezzeti aynı olmayacaktır ama benim gibi kızartmayı midesi kabul etmeyenlerin canını çektiriyorsunuz ve alternatif uygulama yolları arıyorum.;-)
Blogunuzu izlemeye aldım, sanıyorum "ne pişirsem?" anlarımda kurtarıcı olacaktır. Ellerinize sağlık...

Tuğba dedi ki...

Hoşgeldiniz bloguma çok tşk ederim dşünceleriniz için.Fırında da oluyor tabi benden hemen size yazıyorum.

Malzemeler:

1-2 kg koyun ciğeri
2 kaşık kepekli un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
kırmızı biber
su

Yapılışı:

Kızarmada olduğu gibi işlem aynı zar,yıkama unlayarak yağlanmış borcam tepsisine dizilir., üzerine kırmızı pul biber eklemeli mutlaka Fırının içine içinde su dolu bir kap koyuluyor veaşağı yukarı bir saate yakın ara sıra karıştırarak pişire bilirsiiz..Yanına yine soğan ve maydanozdan oluşan bir garnitür hazırlanıyor.Umarım anlata bilmişimdir.sevgiler.

Renkli Tasarımlar dedi ki...

Harikasınız, hızır gibi cevap valla.:)

Bir tek şeyi soracağım, su dolu kabın içine borcamı koyup, buharıyla da pişmesini mi sağlıyoruz?

Tuğba dedi ki...

Evet ozaman kurumuyor pek:))

Şimdiden elinize sağlık.

Sevgiler.

GeCe dedi ki...

nefis görünüyor ben bu ciğeri soğansız yiyemiyorum üzerine kızdırılmış yağ hiç denemedim bir deneyeyim bakalım

Paylas