27 Nisan 2009

KABAK MÜCVER







MALZEMELER:
1/2 kg. kabak
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu
6-7 dal taze soğan
1 - 1,5 su bardağı un
tuz, karabiber
ve
dilediğiniz baharatlar
kızartmak için sıvı yağ
Ben normalde fırında yapıyorum.Ama bazen canım kızartmasınıda istiyorum:))
Kabakları yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. İki avcunuzun arasında sıkarak fazla suyunu alın.
Derince bir kabın içine alıp yumurtaları, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı, unu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Mücver hamuru ne çok sulu, ne de çok katı olmalı. Bu yüzden unu azar azar ilave edin.
Bir kaşık yardımıyla tavadaki kızgın yağa döküp yayarak önlü arkalı kızartın.
Kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin.
Üstüne seviliyorsa sarımsaklı yoğurt döküüpte servis yapıla bilir.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

Asuman'la dedi ki...

Çok severim galiba benimde sevmediğim bişey yok gibi :) yemek kursuna gittiğimiz gün geldi aklıma oradada kabak mücver yapmıştık :)
ellerine sağlık

Paylas