KIYMALI LAZANYA


Bizde Lazanya yapıldımı saniyesine biter:)) Resmini çekmek gerçekten zor oldu."Hadi ama"diyen çok olunca ortaya net olmayan bir resim çıktı malesef:))
Ben Barilla nın lazanyasını kullandım.Bu lazanyanın özelliği haşlamana gerek kalmıyor.Zamandan kazanıyorsunuz.
Malzemeler:
1 paket lazanya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş kuru soğan
300 gr. dana kıyma
2 orta boy rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber

Beşamel Sos İçin:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
100 gr. margarin
tuz

Üzeri İçin:

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Ssoğanı minik küpler halinde doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Rendelediğimiz havuçlarıda ekleyip kavurmaya devam edin.
Kıymayı ve baharatları ekleyin. Salçayıda karıştırıp kıyma harcına ekleyin. Suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.
Beşamel sos için margarin eritip unu ekleyin. Topaklanmasına izin vermeden sürekli karıştırarak un kokusu gidene kadar karıştırın.Sonrasında 3 bardak sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin ve koyulaşana dek karıştırmaya devam edin.
(Hazırladığımız bu beşamel sos, aynı zamanda lazanyaları yumuşatma görevi üstleneceği için normalden biraz daha cıvık olacaktır.)
Yağlanmış bir fırın kabına (orta boy dikdörtgen borcam olabilir)
ince bir tabaka beşamel sos sürüp aldığı kadar lazanya yaprağını yanyana koyun. Üzerine biraz beşamel sos sürün
Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan bir miktar serpin.
Tekrar 2 parça lazanya yaprağı koyun. Bu işlem elimizdeki lazanya bitene kadar devam ediyor.
E
n üst kata beşamel sos döküp onun üzerine de kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dk. kadar pişirin.
Afiye olsun.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çok nefissss

ellerine sağlık
sevgiler
pasta caddesi dedi ki…
öyle güzel görünüyor ki iştahım kabardı resmen, elleriize sağlık.

sevgiler,

tolunay
Merhaba, kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar …
Bir Dilim Düş dedi ki…
Lazanya bizim evde de hemen tüketilir hatta son dilim için hep kavga edilir, ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren
GeCe dedi ki…
yorumlarda oy istemeyi ilk defa gördüm tuhaf, ellerine sağlık çok severim lazanyayı
Bal küpü dedi ki…
Hadi ama sözleri bana da çok tanıdık geliyor. Sıcak sıcak yemek isteyenler ve elinde makinayla fotoğraf çekmeye uğraşan biri:))

Ellerine sağlık hepinize afiyet olsun :)
Adsız dedi ki…
merhabalar
desteğinizi bekliyoruz

OY VERİLECEK SİTELER

aliayvaz production adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/ali-ayvaz-production


Blog Devri Adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/blog-devri-network
Halet-i Ruhiyye Adlı adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/halet-i-ruhiyye
Eş dost kim varsa bize oy vermeye davet edin. Gerekirse yardım edin. Sonra güzel birşey yapmanın huzuruyla sevinin. Hepsi bu.
www.blogdevri.com
dide dedi ki…
Lazanyayı çok severim. Ellerine sağlık, nefis olmuş...
Nuray dedi ki…
lazanya tarifi arıyordum karşıma sen çıktın.Mutlu oldum :)

Tuğba havuç koymasak olmaz mı?
Rakunt ideas dedi ki…
Merhaba canım.olur havçsuzda ne sevresen ekle mantar seversen mantar ekle eline sağlık şimdiden öptüm.
Adsız dedi ki…
Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Elen