04 Mayıs 2009

FIRINDA SEBZELİ TAVUK PİRZOLA


Malzemeler:
*Kişi sayısına göre tavuk pirzola
*2 orta boy patates
*2 orta boy havuç
*baharatlar:tuz,karab.,kırmızıb.,biberiye
*2 adet domates
*sıvıyağ yada zeytinyağ
*fırın poşeti
Tavuk pirzolaları önce iyice yıkıyoruz.Suyu süzülürken yağımız baharatlarımızı harmanlıyoruz.
Patatesleri çok kalın olmayacak şekilde yarım ay dilimliyoruz.Havuçları halka halka kesiyoruz.
Domatesleri dilediğiniz şekilde tabi kabuksuz olarak dilimleyelim.
Fırın poşetinin içine biraz un koyarak poşetin içine yayalım.Bu tavuğun poşete yapışmasını engelliyor.
tavuklarımızı önce koyuyoruz poşete sonra sebzelerimizi.Hazırladığımız sosu da üstüne ekleyelim.Fırın poşetini içindekiler birbirine karışacak şekilde sallayalım.Ağzını bağlayım 1-2 yerinden çatalla delelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.Tepsimize fırın poşetini yerleştirip.Tavukla iyice pişip kızarana kadar yani yaklaşık 40 dk fırında kalıyor.
Afiyet olsun...

6 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

teşekkür etmeye geldim. Böyle kuru kuru teşekkür olurmu bilmiyorum ama belki bir yerde kahveyle de bir teşekkür şansım olur.

Sımmsıcak sevgiler.

zeynebinsofrası dedi ki...

Benimde sık yaptığım yemeklerdendir.Fırınım kuruttuğu için bende hep poşette yapıyorum.Çok leziz oluyor zaten.Eğer tavuk etlerinin daha yumuşak olmasını istiyorsan 1 kaşık yoğurt ekle.biraz sosla beklet.buda ufak bi detay.Elerine sağlık:)))

Tuğba dedi ki...

Ben tşk ederim.:))Yarışmanın sonucunda senin siteni görünce inan çok sevindim.Hakkı olan kaazanmış dedim.Kayırma yok hile yok :))

Tşk için değil ama tanışmak için güzel bir kahvede yanında daha ne olsun:))

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefss bir tarif ben zaen fırın yemeklerine bayılıyorum.

Sevgiler,
Evren

mosquito dedi ki...

Tavuk yapacağım zaman,hep torbada pişiririm ben de.Etleri yumuşacık oluyor.Ellerinize sağlık..

Gamze dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor.

Paylas