14 Mayıs 2009

KAĞIT KEBABI










Malzemeler:


*2 yemek kasigi sivi yag
*1kg. kusbasi kuzu eti
*2 adet orta boy havuc soyulmus ve kup kup kesilmis
*2 adet orta boy patates soyulmus ve kup kup kesilmis (ben pilav var diye eklemedim.)
*1 orta boy kuru soğan
*1 su bardağı bezelye
*2 orta boy domates
*yarım yemekkasigi domates salcasi
*kare büyük kesilmis yagli kagit parcalari
*tuz
* karabiber
*Biberiye

Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirin.Suyu eksildikçe et pişmediyse sıcak su eklene bilir.
Etiniz pistikten sonra yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.Biraz karamelize olduktan sonra domatesi ve salçayı ekleyelim.
Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin.Arzu ederseniz bu aşamada patatesleri ekmeyip.Onları ayrı bir yerde kızartım sonradan koyabilirsiniz.
Bu arada yemeginizin suyunu surekli kontrol edin,Tenzerenizde su kalmadıysa biraz sicak su eklemeniz gerekebilir.

Yemeğimi zpişerken yağlı kağıtlarıda hazırlayalım.Serdiginiz her yagli yagli kagit parcasinin icine yaklasik 3-4 yemek kasigi etli sebzeli karisimdan koyuğ kalan fazla kenarlarını içe doğru katlayın.
Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin
Önceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once biraz pişirin bu 20 dk yeterli bir süre .Ben kağıtlarımı tepsiye dizdekten sonra misafirlerin gelmesine yakın fırına koydum.
Afiyet Olsun...

17 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

Kalabalık davetlerde ben çok seviyorum bu yemeyi yapmayı gervisi çok kolay ve lezzetli ellerine salık .

derya dedi ki...

Tuğbacım bende çok sık yaparım ve çok sevilerek yenir.Ellerine sağlık
kocaman sevgiler...

sevil dedi ki...

tugbacım ellerine saglık harika olmuş..

derya dedi ki...

Canımmm çokkk teşekkür ederim uyardığın için baştaki tuz düzelttim kocaman öpüyorum...

disal dedi ki...

çok sevdiğim bir kebap şekli...ellerine sağlık...

nefis görünüyor...

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
sunum ve servis super..
afiyet olsun size...

www.yenitadlar.blogcu.com

KILIC dedi ki...

çok güzel görünüyor , ellerinize sağlık

OZAY dedi ki...

Ellerıne saglık canım.Guzel bır hafta sonu dılıyorum.Sevgıler..

SEDEF dedi ki...

Çok severim. Uzun zamandır yapmadım bende. Nasılda canım çekti. Bu hafta mutlaka bende yapmalıyım, iyiki aklıma getirdin. ellerine sağlık.

*kelebek* dedi ki...

selam ..ben geldim ..bloğunuzu gezdim biraz tariflerden yazdım ...takibede aldım gidiyorum ..banada beklerim ...antalya- kemerden biraz sıcak hava getirdim .. ....

mutfaktaki zaman dedi ki...

cok harika gorunuyorrr hmmm lezzeti kimbilir nasildirr...
ellerine saglik canimm
sevgiler

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Tuğbacım bayılırım kağıt kebabına ama üşeniyorum yapmaya. Torbaya doldurup topluca pişirmek daha kolay geliyor. Ama o kadar lezzetli görünüyor ki deneyeceğim sanırım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Ayseden dedi ki...

Ellerine sağlık çok hoş ve partik bir tarif. Bu arada etkinlik hediyesi için teşekkürler. Blogumda yayınladım.

Sevgiler...

Haydi mutfağa dedi ki...

nefis gözüküyor
elinize sağlık

pembe tatlar dedi ki...

Ohh eminim harika olmuştur ...
Ellerine sağlık canım:)

Tijen dedi ki...

Sevgili Tuğba,
Çok teşekkürler paylaştığın görüşler için.
Antalya'dan sevgiler.

mosquito dedi ki...

Çok severim kağıt kebabını,harika görünüyor,ellerinize sağlık..

Paylas