Malzemeler:
*2 yemek kasigi sivi yag
*1kg. kusbasi kuzu eti
*2 adet orta boy havuc soyulmus ve kup kup kesilmis
*2 adet orta boy patates soyulmus ve kup kup kesilmis (ben pilav var diye eklemedim.)
*1 orta boy kuru soğan
*1 su bardağı bezelye
*2 orta boy domates
*2 orta boy domates
*yarım yemekkasigi domates salcasi
*kare büyük kesilmis yagli kagit parcalari
*tuz
* karabiber
*kare büyük kesilmis yagli kagit parcalari
*tuz
* karabiber
*Biberiye
Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirin.Suyu eksildikçe et pişmediyse sıcak su eklene bilir.
Etiniz pistikten sonra yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.Biraz karamelize olduktan sonra domatesi ve salçayı ekleyelim.
Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin.Arzu ederseniz bu aşamada patatesleri ekmeyip.Onları ayrı bir yerde kızartım sonradan koyabilirsiniz.
Bu arada yemeginizin suyunu surekli kontrol edin,Tenzerenizde su kalmadıysa biraz sicak su eklemeniz gerekebilir.
Yemeğimi zpişerken yağlı kağıtlarıda hazırlayalım.Serdiginiz her yagli yagli kagit parcasinin icine yaklasik 3-4 yemek kasigi etli sebzeli karisimdan koyuğ kalan fazla kenarlarını içe doğru katlayın.
Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin
Önceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once biraz pişirin bu 20 dk yeterli bir süre .Ben kağıtlarımı tepsiye dizdekten sonra misafirlerin gelmesine yakın fırına koydum.
Afiyet Olsun...
Yorumlar
kocaman sevgiler...
nefis görünüyor...
sunum ve servis super..
afiyet olsun size...
www.yenitadlar.blogcu.com
ellerine saglik canimm
sevgiler
Sevgiler...
elinize sağlık
Ellerine sağlık canım:)
Çok teşekkürler paylaştığın görüşler için.
Antalya'dan sevgiler.