25 Mayıs 2009

KOLAY MOR LAHANA TURŞUSU














Malzemeler

1 tane mor lahana (küçük kesilerek)

1 limon suyu

2 yemek kaşığı sirke

2 diş sarımsak(1-2 parçaya bölünmüş)

1 tatlı kaşığı tuz


Karıştırma kabının içine malzemelerin hepsini koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kavanoza veya bir saklama kabına doldurup buzdolabında saklayın.Hazırlamış olduğunuz bu kolay mor lahana turşusu yaklaşık 3 gün sonra yemek için hazır ama 1 hafta sonra en iyi kıvamında.
Afiyet olsun...

2 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Daha önce yemiştim ama nasıl yapılıyor bilmiyordum öğrendiğim iyi olsu mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım:))

Uğur dedi ki...

teşekkürler

Paylas